joi, mai 8

CIUPERCUTE CU FICATEI DE PASARE

Salata din gradina mea este deja capatana....si atat de cruda,de frageda adica.



Fiindca mancarica mea a iesit asa de buna,m-am gandit sa v-o spun si voua,poate o incercati...
Ingrediente:
1. ficat de pui....cat vreti ,o casoleta
2. ciuperci proaspete....1/2 kg
3. paste monte banato,ca taitei lati de 1 deget si de 2 degete...1/2 punga
4. ceapa....3 bucati(din aia de anul trecut)
5. sare...putina,doar pe ciuperci
6. piper...putin tot pe ciuperci
7. usturoi...o capatana mica
8. marar verde...cat sa presari in farfurie
9. ardei iute...1 bucata

Preparare:
Intro tigaie se caleste, 5 minute, ceapa, taiata solzi (nu mic) si ardeiul iute,dupa care se adauga ficateii.Se acopera si se sta langa tigaie cam 20 min ,intorcand din cand in cand.Daca tinde sa se prinda dam focul mai incet si daca nu e destul ulei...mai picuram un pic.Nu punem apa ca se intaresc ficatii.Cand e facut gata ficatul se ia de pe foc,si se adauga usturoiul tocat si se toarna intrun castron cu capac.
Ciupercile se calesc tot in tigaie,cu putin ulei,sare si piper,acoperite cu capac.Cam 15 minute.Dupa care se pun langa ficatei.
Intre timp s-au fiert 2 minute si pastele,se scurg si se amesteca,foarte usor, cu celelalte.
In farfurie se presara marar tocat.Asa arata,ca-n poza.Se mananca cu salata verde.Este o mancare delicioasa,putin iute.
ps. Cereti ficat de pui bucati care nu se destrama cand se dezgheata...ca eu asa am cerut si mi-a ales zicand::uitati...din astia!!Ceea ce inseamna ca avea si din aia care se fac praf...oribil!!!