duminică, mai 11

GRAND CANYON AL FLUVIULUI COLORADO ,ARIZONA,USA

Unde as putea sa-mi acopar tacerea,sa uit de efemer,sa ma confund cu vesnicia,sa ma compar cu grandoarea,sa proslavesc natura si sa fiu mai aproape de El,Atotputernicul?Unde as putea sa plang fara sa fiu vazuta,sa ma ascund fara sa fiu cautata,sa sufar fara sa ating suflete,sa ma simt mica si neajutorata,insignifianta si efemera,o picatura de ceva,care de cele mai multe ori imi da impresia ca e nimic.
Afara straluceste soarele si mie mi-e frig,un frig de moarte,de durere,adanc pana-n maduva oaselor.Afara e frumos,dar in sufletul meu e ceata,doar stancile cele vesnice se contureaza dand forme si in mine,doar maretia din imagini ma completeaza acum,doar ea se potriveste acum cu zero+infinit=infinit.Mai trebuie sa spun cat de trista sunt??










Grand Canyon, conform denumirii complete, [The] Grand Canyon of the Colorado River (în română, Marele Canion sau Marele Canion al fluviului Colorado) repezintă un canion foarte lung, sinuos şi adânc săpat de fluviul Colorado din Statele Unite ale Americii într-un platou înalt (Platoul Colorado, conform Colorado Plateau) alcătuit în special de roci sedimentare, dar având prezente şi ceva roci metamorfice, care se găseşte în nordul statului Arizona. Marele CanionColorado. este de fapt rezultatul eroziunii de milioane de ani a fluviului, partea sa inferioară de astăzi fiind de fapt albia majoră a fluviului

Grand Canyon se regăseşte aproape integral ca parte a Parcului Naţional al Marelui Canion (conform originalului, Grand Canyon National Park), unul din primele parcuri naţionale create în Statele Unite.


Canionul, creat de fluviul Colorado River prin săparea unui canal de eroziune a platoului înalt Colorado, este de circa 447 km lungime (aproximativ 277 de mile), variază în lăţime între 400 de metri şi 24 de km şi atinge o adâncime maximă sub nivelul platoului de până la 1.600 de m (circa o milă). Aproape 2 miliarde de ani din istoria petrografică a planetei noastre sunt expuşi aşa cum fluviul Colorado şi afluenţii acestuia au erodat şi îndepărtat straturi după straturi de sedimenteeroziune fluvială, Platoul Colorado s-a înălţat mereu în timp, ajungând la altitudinea medie a sa de azi, de circa 2.000 de metri.

Sursa:Wikipedia

Pozele ,nu....,decembrie 2003