vineri, mai 16

MAMALIGUTA CU LAPTE (IN LOC DE CIORBA )

Stiu ca nu toata lumea face mamaliga...unii spun ca ,de...nu-i de noi asa ceva....,altii ca nu stiu a face,ma rog...eu va dau reteta,ca doara ii simpla...numai 3 ingrediente:apa,sare si malai.

Malaiul se toarna tot deodata,dar...aici e secretul...nu asteptam pana fierbe apa ca se fac cocoloase.Are si o explicatie,ca se stie cum punctul de fierbere al apei scade la impuritati,ori faina de malai este ...hahaha..impuritate si imediat ce-am pus-o apa incepe a clocoti.Si trebuie sa amestecam incontinu,pana se ingroase,ca


mai jos.Cel mai sigur,sa vedem daca-i gata,este s-o gustam,ca daca malaiul nu-i fiert,se simte.

Si cand intoarcem cratita ,ea,mamaliga se desprinde frumos de pe cratita,asa cum se vede mai jos si pe fundul cratitei ramane o pojghita subtire.

Si dupa ce-o turnam in castronel,tulai doamne.....o putem pune si-n farfurie,langa orisice:lapte,branza,tocanita,sarmale...ma rog,fiecare cu ce doreste.
Nu dureaza mai mult de jumatate de ora,cu tot cu timpul de fierbere a apei.

Eu l-am fentat astazi pe stapanu inelului si nu i-am dat ciorba...looool

PIERSICUTE , CIRESELE , VISINELE