miercuri, mai 28

AS PUTEA SA FAC EXPORT DE MELCI,CA LIMAXII NU LE PLAC


Cand i-am spus prima data surorii mele ca pun POCI la fasole,sau la rosii,n-a inteles nimic.Ce-s alea??zice...
Pai, is niste bete lungi de 3 metri din alun.Aaaa...,araci !!
Da,araci,dar pe aici asa li se spune...POCI,iar operatia se numeste "a poci,pocire"
Pai clar,zice ea...cu obiectul ala, daca dai in cineva, il pocesti,nu??Asa-i,ai dreptate.Dar eu nu m-am gandit niciodata la acest sens al cuvantului respectiv si am ras de m-am prapadit.

Ma rog,multe cuvinte sunt...pocite...pe aici.De ex cartofului i se spune ...gogoasa...,cotletului ...pece,caltabosul e maios,iar toba aia de porc este prezbusti.Si multe altele,ca nici acum ,dupa decenii nu fac deosebirea intre maios si prezbusti,lol.

Dar sa revin la titlu.Pe aici cresc melcii ca-n crescatorii.Stau in buruiana, aia nalta si umeda,din vecini si vin la masa la mine la fasole,salata,iar cand se coc capsunii....trai pe vatrai la melci.(asta-i tot o expresie de pe aici).Ii mai adun si-i dau in vecini la gaini,dar de cele mai multe ori dau gol cu ei la poarta de handbal,care in loc de plasa are zid de beton.Sunt dura,nu-i asa?!!!Contrar normelor europene,care ar spune ca inainte sa le cant...melc,melc...codobelc.Si apoi sa le dau de mancare OPTIMAL(granule albastre).
Avem si acarieni.Cum??Nu stiti ce-s aia??!lol Nici eu nu stiam pana de curand,ca nu aveam dintotdeauna.Sunt insecte microscopice,se vad cu lupa pe dosul frunzei si mananca frunza asa incat zici ca a taiat-o cineva pe mijloc,iar apoi dispare o jumatate de frunza.Dar sug si seva si se ingalbenesc frunzele si moare planta.Se vede la vanata din poza de ieri.

Daca ar fi numai munca....,ar fi foarte simplu,dar aceste aspecte ma innebunesc la nervii capului (expresie imprumutata de pe bloguri) si pur si simplu nu mai stim ce sa facem.E greu.

Daca vreti natura verde mai bine mergeti in parcuri si la gradina botanica.As pleca si eu.Asta-i perioada cand as tuli-o de acasa,dar raman.