sâmbătă, iunie 28

SONATA LUNII , BEETHOVEN


Cata singuratate exprima sonata lunii!!!Si cat dramatism al eului care-i nascut in zodia racului,caci Luna este patroana .Ea cu fazele ei exprima atat de bine starile prin care trecem atat de repede.Noi ,racii, nu stagnam,nu stim ce-i odihna ci mereu schimbatori,ca vremea.Cineva imi spunea ca sunt 4 seasons intr-un minut.Da,racilor nu numai ca le place singuratatea,dar o si cauta.Ei nu-si doresc companie doar de dragul de a nu fi singuri,in schimb cand gasesc compania potrivita sufletului lor,atunci  se simt in largul lor,sunt creativi si artisti,poeti si arata faza plina a Lunii pe chipul lor cu zambete largi.Atunci racii sunt fericiti.Sunt sensibili,emotivi ,dar si suspiciosi,iar imaginatia lor este fara margini.Racii au o viata inside foarte bogata,ei isi pot imagina si trai in viitor,pot crea scenarii legate de tot felul de intamplari posibile si traiesc evenimentul de parca ar fi aievea.Sunt deci lunatici.
Cat de singura este Luna!!Ea se insoteste totusi cu Soarele,dar pentru pamanteni asta inseamna ca ei doi,Luna si cu Soarele,nu pot fi nicodata impreuna.Tot asa pentru fiecare rac exista un Soare cu care nu poate fi impreuna,niciodata.Ma cutremura acest ..niciodata...,mai mult decat vesnicia.
Sonata Lunii....

PRAJITURA CU VISINE


















Update: Eu gust maine de la voi ca sigur ati facut ceva bun,ca va sunt copiii acasa si copiii mananca praji.Eu am cules prima data ,azi,fasole ,am mai cules si mazare,inca un cos si capsune si zmeura si apoi am tuns iarba de sub mar,ca speram sa ploua si sa fie fain si am facut ceva pentru maine,la cuptor,deci n-am avut timp de prajiturit.Altadata,cu tot cu poze.
In schimb am facut poze le ici pe colo,sa ne mai coloram nitel.

 
I.Ingrediente:

*  4 oua
*  150 g unt
*  300 g faina
*  200 g zahar (pudra)
*  750 g visine fara samburi
*  coaja rasa de la 1 lamaie
*  varf de lingurita bicarbonat de sodiu

Preparare:

Se freaca zaharul cu untul,se adauga galbenusurile,faina,lamaia si albusurile spuma.Se toarna in tava unsa si tapetata cu faina(sau cu tapet...),iar deasupra se aseaza visinele tavalite in prealabil prin faina(sa nu se scufunde toate).Am uitat sa zic despre bicarbonat,el se dizolva in zeama de lamaie,sau putin otel.
Se coace la foc potrivit cam 25 minute.


Eu o faceam de obicei pe cea de-a doua:


 
II.Ingrediente:

*  150 g zahar
*  150 g unt(margarina)
*  300 g faina
*  4 oua
*  coaja de la o lamaie
*  bicarbonat de sodiu stins cu zeama lamaie sau otet
*  1  kg visine,din care se scot samburii
*  o mana de gris
*  inca 100 g zahar in albusuri

Preparare:

Se freaca galbenusurile cu zaharul,apoi se adauga untul,apoi faina si celelalte,mai putin visinele,ultimul zahar si grisul.Se framanta bine pe masa, se imparte in doua,apoi se intinde cat e tava si se ia cu sucitorul si se aseaza in tava jumatate din aluat.Daca se prinde de planseta se intinde cu mainile direct in tava tapetata cu faina doar,caci grasime are aluatul.Se lasa o margine in sus pe peretii tavii,ca sa nu curga zeama de la visine.Apoi se pune o mana de gris peste aluatul intins in tava (ca sa absoarba zeama de visine) si peste blat se toarna urmatoarea compozitie:
--albusurile spuma,cu 100 de g de zahar  si batut in continuare pana este ca o crema tare,apoi se amesteca in ele visinele stoarse de zeama.Se amesteca usor si se intinde pe blatul dinainte pregatit,iar deasupra se pune cealalta foaie de aluat.Se inteapa cu furculita din loc in loc,iar pe margini se apasa foaia a doua .Se coace pana este gata ...lol,adica la foc potrivit si cam jumate de ora.

Normal ca deasupra se pudreaza cu zahar in amestec cu zahar vanilat,cand o scoatem din cuptor.Nu trebuie scoase din tava,se taie acolo,in felii inguste si lungi,se poate si calda,dar nu toata deodata.Rece se taie si se aseaza pe platou.
SPOR LA ..PRAJITURI!!