duminică, iulie 20

ROMANIA CURATA

SUSŢIN:

Sa pastram Romania curata!


Romania curata!


Nu promoveaza salvarea planetei ori abstinenta de la curent electric. Nu acuza si nu pune etichete. Doar arata consecintele actiunilor noastre. Le arata cu degetul. Contribuiti cu poze : home[at]romania-curata.ro

Preluat de la IsabelleLorelai





Jul
17
Gunoaiele din munti
icon1 admin | icon2 Sibiu | icon4 07 17th, 2008| icon3No Comments »



Peste 30 de tineri sibieni, dar şi din Bucureşti, Cluj şi Sinaia se adună în 24 iulie la Călţun, în munţii Făgăraş, zonă pe care vor s-o lase lună în urma lor. Timp de 6 zile, până în 30 iulie, tinerii vor strânge toate gunoaiele din zonă, le vor depozita în saci de plastic şi le vor duce până la o zonă accesibilă cu elicopterul. De acolo vor fi preluate de Romeo Dunca, cel care îşi pune gratis la dispoziţie elicopterul pentru această acţiune, iar gunoaiele vor fi transportate până la o altitudine mai joasă, accesibilă cu maşina.

Proiectul este iniţiat de Asociaţia Salvatorilor Montani Sibiu, în parteneriat cu liceul Brukenthal şi finanţat de Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport. Toţi tinerii implicaţi în proiect fac muncă de voluntariat, iar banii pe care i-au strâns nu le ajung decât pentru mâncare, saci de plastic şi mănuşi. Toate celelalte echipamente necesare sunt contribuţia voluntarilor din proiect. Gunoiul va fi dus cu elicopterul (contribuţia lui Romeo Dunca, inclusiv combustibilul) la Bâlea, iar de acolo va fi preluat de Primăria Cârţişoara.
Lacul Călţun din munţii Făgăraş are un grad de accesibilitate foarte redus, aflându-se la 4 ore distanţă (traseu de munte pe creastă) de refugiul Bâlea Lac. Tinerii estimează că în zonă se află aproximativ 6 tone de gunoi.
Anul trecut, voluntarii din Asociaţia Salvatorilor Montani au strâns aproximativ 150-200 de saci (aproape 2 tone) de gunoi din zonele Bâlea şi Capra. “Dacă voluntarii vor rămâne la fel de entuziaşti şi în anii următori, sper ca în câţiva ani să avem un Făgăraş curat lună şi nişte turişti mai conştienţi de faptul că trebuie să îşi lase doar urmele paşilor pe munte şi să ia cu ei doar peisajele superbe şi câteva imagini pe cardul de memorie al aparatului foto”, a declarat, pentru Sibianulonline.ro, Mara Constantinescu, responsabilul proiectului de ecologizare a zonei Călţun.

sursa:sibianulonline.ro