miercuri, august 13

Oaza din curtea mea.

Acesta este gardul viu care imi asigura intimitatea in curtea mea,caci porti de fier nu am.

Va amintiti?Erau in primavara niste bete goale de frunze,caci infrunzeste tarziu si infloreste acum.

Este minunat, pentru cei de ...afara,ca eu nu prea ies,dar azi,cand l-am condus pe baiatul care mi-a dus aparatul de speriat rozatoarele,l-am vazut in toata splendoarea lui,am luat aparatul si ...iata-l!

Afara e cumplit de cald,este canicula si la noi s-au depasit 30 de grade la umbra,insa,cand intri in curtea mea inconjurata de pomi,de arbusti,de trandafiri,de tot felul de vegetatii,zici ca ai intrat in rai.Este racoare,este frumos,este atat de bine incat regret ca nu am timp sa stau mai mult afara.

Hibiscus se numeste gardul meu viu,este si in gradina si este splendid acum,infloritul este in toi.

Si trandafirii sunt productivi anul acesta si-s minunati.


Lunaria s-a uscat,trebuie s-o scutur de seminte si s-o pun in casa in tr-o vaza,fara apa,fireste.

Ia uitati ce minunatie de trandafiri...!!!



Iar hortensia s-a facut...verde.Nu-mi vine sa cred,caci stiam ca poate fi ori roz,in PHalcalin .ori albastra in PH acid,dar verde???!!!,ma rog,o iubesc tare mult,de fapt am 2 oale si le ud tot timpul.

Cand cobor din bucatarie in curte ma intampina petuniile.Sunt atat de fricita cu ele,le iubesc si le ingrijesc ca-mi dau mult,tare mult.Toata buna mea dispozitie.




Nu-i asa ca-s superbe??

Iata si cutia nedesfacuta cu aparatul minune.Cica alunga rozatoarele,caci mi-au mancat morcovi,dovlecel si sfecla rosie cea mai mare... :((((
Baiatul care mi l-a adus mi-a zis ca el nu vrea sa ma dezamageasca(si asta inainte de a-i plati..,ha!!),dar unchiul lui si-a luat un aparat universal,care alunga ,cica si insectele si a doua zi a gasit un mare musuroi de cartita tocmai langa aparat.Mie mi-a scos cartita taman acum in capsuni,dupa ce i-am sapat,udat,tratat si astept noua productie,hahahaha!

Astea sunt pentru seminte.Le las sa se rascoaca,sa fie bune semintele si apoi le iau si le usuc.

Capsuni am din 2 in 2 zile cam atate.Suuuuper!!!

Daca vrem ca vinetele sa nu fie ...negre,le curatam fierbinti si raman albe.Astea sunt vinetele mele,fac mereu,am pentru salate...,sudura.Adica ieri s-a terminat salata si azi am copt altele.
Vi se pare ca am o viata anosta??Sunt cam singura mare parte din zi,dar voi sunteti aici si va simt prezenta si va multumesc din tot sufletul meu.Pentru ca asta este vacanta mea.Nu plec niciunde,deocamdata,ca am treaba.Se pregateste de bulion.