miercuri, august 20

Ardei bulgaresti la murat

Se coc bulgarestii,se coc ardeii,nematurizati,ca-i seceta mare si caldura ingrozitoare.Plantele sunt ofilite,incarcate de rod,le ud zilnic,dar....
Asa ca ii pun la murat,iar ardeiul gras si gogosarul ii coc.
Ca sa intre compozitia si in ei ii intep cu furculita.
Fierb compozitia asta:1l otet+2 l apa +3 linguri mai mici de sare si 5 linguri de zahar.
Torn fierbinte si adaug cand scade,caci intra in ei.
Ii asez,indes, in borcane,deasupra indes hrean,cimbru sau busuioc,bete ca sa tina ardeii,sa nu se ridice la suprafata.
La sfarsit,dupa ce leg cu celofan,elastic si sfoara,strans,mai pun o coala in doua,ca poate au ceva de spus.... :)))))

Zeama asta,iarna,o folosesc la gustul ciorbei...,hmmm...ce fain gust da!!!