joi, august 21

Garantat suta la suta.

Iata ca dupa 3 zile,cand am scos sticlele de la perna(vezi postul din 18 august) inca erau calde.Dupa 10 minute le-am facut poze si observati ce guler de lichid incolor au deasupra.Aceasta este garantia ca bulionul nu se va strica,nu va face mucegai si va sta si 2 ani,de fapt pana dispare acest guler...,caci cu timpul,totusi,se evapora,cat de strans am fi legat.Din acest motiv eu cand aleg sticla pe care o folosesc ma uit la gulerul acesta si iau o sticla al carui guler este cel mai mic.Asta ca sa fiu sigura.


Poate va este dor de gradina mea......

Se pregateste a 2-a recolta mare de capsune.

Am ingradit sfecla sa nu mi-o mai nanance animalul







Se usuca frunzele de mar...si asa ionatane faine facea!!!

Persicile care au ramas...,dau apa la pomi ca si la legume






Nu ca-s faine,astea portocalii???




Sub borcane am butasit trandafiri,sa vedem daca o sa se prinda,pe seceta asta....

Si in locul usturoiului am semanat 4 cuiburi de fasole ,daca va fi timp bun in septembrie,fara bruma,se va mai face...

Ce mult imi plac rosiile astea americane!!!Sunt asa de multe si...vesele,minune mare....


Morcovii din ceapa,se simteau mai bine cand era ceapa,acum au musafiri...,nici nu vreau sa ma gandesc ce rosi sunt in pamant!!!


Vinetele de astea albe am atatea si de randu trecut culese si de azi si nu pot sa gatesc acelasi fel de mancare,ca am si fasolea si brocoli si dovlecel....nu mai stiu ce sa fac cu atatea.

In schimb de astea lungi sunt incantata,sunt multe si asa de fragede si nu le ud degeaba,am salata zi de zi si sotul meu este fericit.(Da,v-am spus care-i secretul sa-ti faci sotul fericit?Sa-i gatesti mereu si mereu,ca de restul are el grija...hahahahha!)




Si salata e cam anemica,ca-i sub pomi,dar tot o s-o culeg,sa fac o salata Jamie Oliver....


Rosiile nu m-au dezamagit,e plina camara si plina gradina,asa ca ,in curand ,o alta serie de bulion...
Isabelle,mi-ai spus odata ca macar sa merite atata munca... si iata ca merita,ca pe langa faptul ca-s gustoase,stiu ca nu-s crescute cu nitriti si nitrati.Si ,in plus,ma bucur tare de ele....



Pere sunt mai multe decat frunze,cad,ieri am facut prima salata de pere,inainte de masa de pranz.Sotul meu s-a facut ca nu o vede,s-a repezit la felul 2,dar l-am oprit duios,spunandu-i ca felul 1 ...sunt perele de pe farfurie,hahahahaha! si mai erau si niste capsuni.Saracu om!!!Fara ciorba e mort.Azi o sa fac ciorba din toate,inclusiv dovlecel.





Gogosarul cel mai mare dintre cei copti


Cele mai mari produse...rosia are 700 grame

Acestia stau acoperiti si se inrosesc,ca n-au alta treaba.