sâmbătă, august 30

CELEI ASTEPTATE .(Camil Baltazar )


Celei asteptate

Tu ce ma faci sa cânt si sa visez acuma,
Eu vad ca esti departe, si poate n'ai sa vii...
Si cine esti, eu nu stiu, cum cine sunt, nu stii;

Dar simt ca esti frumoasa, ca ochi albastri ai,
Ca porti ceva în tine din rozele de Mai,

Tu, care esti departe - si poate n'ai sa vii...


... Si cine stie? Poate e visul meu de vina,
Caci el îti dete viata, si doar în el traesti,
Tu, care azi nu esti
Si poate nici odata aievea n'ai sa fii...



Dar eu visez - si visul aripile-si întinde,
Dar eu visez - si visul din nou mai mult s'aprinde,
Chiar daca vei ramâne un dor neîmplinit,
Tu, care nu esti astazi, si poate n'ai sa fii
Ori esti, dar prea departe, si pururi n'ai sa vii.


Rosiile ,ardeii si vinetele la 30 august
















Muraturi si iahnie de fasole.

Solutia: * 1 l otet,* 2 l apa. *3 linguri sare,* 5 linguri zahar,*5 foi dafin.*1 lingura piper boabe,*200 ml ulei.*1 boschet de cimbru si altul de busuioc,*hrean
Aici sunt americanii,adica ardei,bulgarestii,iutii si mai jos gogosarii taiati in doua.
Cand clocoteste zeama,se introduc gogosarii,se lasa 2 minute si se controleaza daca sunt destul de tari

cu 2 degete.Nu trebuie lasati sa se inmoaie,ca atunci nu se tin tari pana la sfarsit...,in primavara viitoare.
Asa rata scosi din zeama.
Se aseaza in borcan,apasand,cu concavitatea in sus ca sa nu prinda aer si sa intre zeama peste tot.
Deasupra se invarteste ,in gura borcanului cimbrul,busuiocul se pune in cruce si hreanul la fel,ca sa tina sub solutie gogosarii.Se toarna solutia,care se completeaza ,daca scade.
Ardeii americani i-am intepat,i-am oparit in aceeasi zeama,i-am scos si indesat in borcane mici.
Cei bulgaresti i-am intepat si introdus in borcane lungi si altfel,care erau mai maleabili.
Peste toti am turnat zeama fierbinte si am asteptat sa scada nivelul,adaugand pana s-a stabilizat si am capacit borcanele.
IAHNIE DE FASOLE.
Asa arata gata.

In kukta am fiert ciolanul,separat fasolea inmuiata de aseara,in cratita multa ceapa...,cam 5 mari si multi ardei rosii si gogosari,dar si iuti.
Intai se caleste,acoperita,ceapa taiata solzi,nu marunt,apoi adaug ardeii,taiati mai mare,apoi,cand este aproape gata,adaug ciolanul fiert si boia de ardei,3 frunze dafin,dupa care fasolea fiarta si ea.Se completeaza cu supa de la ciolan,cat trebuie si se mai lasa toate impreuna cam jumate de ora,pe plita si amestecand sa nu se prinda,caci are tendinta sa se sedimenteze.
Inainte de a pune cimbru si usturoi,stingem focul.
Se mananca cu muraturi de anul trecut,sau cu castraveti murati la soare ,anul acesta.
PS. Sunt multumita de treaba pe care-am facut-o astazi si secretul este ca televizorul era toata ziua pe Classic 1.No stiri...,no nervi!