luni, septembrie 29

Pentru asta traiesc

De dimineata,eei nu chiar asa,de pe la 9,am iesit hotarata sa fac frumos in jurul meu.Am luat 2 maturi,un faras si multa pofta de miscare si....

...iata ce-a iesit.Curatenie.Uitasem,am luat si o grebla pe care-am rupt-o din coada.M-am incalzit si-am pus jacheta-n cuiul de...mar


Nici-o frunza uscata nu se mai vede.

Apoi am luat corfa si m-am dus in gradina.Am strans piersicile ce-au cazut de ieri pana astazi.In galeti sunt cele de ieri si alaltaieri.

Dupa asta, am luat camera si am plecat sa admir ce mai am in gradina.Desi au cazut zeci de kile pe jos,de la vant,de la orice,mai sunt in pomi o multime.

Asta-i momentul asteptat de mine.Acum au culoarea soarelui cu rozul copilasilor imbujorati.Superba imagine,ador sa ma uit la ele.Le iubesc ca pe niste fiinte vii.



Ia uitati ce minunatie!Doamne...,cat am asteptat ziua aceasta si soarele si caldura,iar si iar caldura acumulata in aceste poame minunate....

Aici este jucaria mea de copil.Am lasat niste fire de ardei si vinete aici,in laditele de rasaduri,ca n-aveam unde sa le mai pun.Bineintales ca dupa ce le-am dat vecinei si prietenei.Acum s-au copt,au culori minunate si nu vreau sa le stric...o sa duc lazile in casa,cand vine frigul.Da,e jucaria mea,caci daca n-am avut papusi in copilarie,decat din stiuleti de porumb....,ce faine erau???si ce codite le impleteam....,ma rog,acum am jucarii vii si viu colorate.Florile sunt ale unui fir de cimbru rasarit si el pe-acolo.

Minunat este si marul ionatan,ca are mai multe mere decat frunze,ca si lamaiul.

Este superba privelistea ,as putea s-o privesc ore in sir in timp ce m-as gandi la mama,la tata,la surorile mele,la copilaria mea,apoi la Stapanul inelului meu,la copilul meu,caruia ii este acum dor de zacusca,hehe...,la viata mea toata,care a fost si care este.M-as gandi ,dar n-as face planuri,caci alea le face doar El,Dumnezeu.


Spuneti si voi daca nu a meritat sa le dau pomisorilor ,in timpul secetei de 2 luni,apa cu furtunul???

Apoi m-am dus in fundul gradinii,la nuc si am vazut ce mare a crescut salata.Eu vroiam sa fie pentru primavara,dar ea crescuse acum.


Si morcovii...,cata apa am carat cu galetile,sa nu se usuce....

Si la pastarnaci,deasemenea.

Acum,cand i-om scoate,sa vedem ce ne-au lasat in pamant acei harciogi.

Am revenit in curte si m-am uitat la flori.Ele sunt permanente,nu au disparut,fac frumos incontinuu.



Acum sa ma gandesc ce fac cu piersicile din cosuri,cui le mai dau si pe astea...,ca am ceva in gand,dar mai astept un telefon,doua.