joi, octombrie 30

La un pahar de must

Aschiuta imi roade tulpinita de caprifoi,latra la mine,inca nu accepta sa pun mana pe el,dar e dispus sa ne jucam.

In fundul gradinii mama,adica cea din care ne-a rupt si noua o bucatica,pe care am ingradit-o si in care cresc de toate,este o parceluta ,care initial era intelenita,stiti voi...,locul acela pe care tractorul,sau calul nu-l poate ara,caci era loc de-ntors.Acea parcela a destelenit-o sotul meu ,acum spe ani si aci am pus,multa vreme, cartofii si dovleceii,iar mai incoace, in timp,nucul si zarzavaturi.Acum,aci avem salata si spanacul pentru primavara,iar ieri mi-a sapat cu harletul si am plantat arpagicul ce-a ramas, dupa ce am pus un strat lung in gradina ingradita.
Este acoperit locul cu crengi sa nu strice animalele,care mai pot intra.


Salata asta este pentru consum,e mare si buna.Si luam demult din ea si tot nu se vede.

Am acoperit cu folie,sa ramana pamantul cald,chiar daca se raceste vremea si sa incolteasca,sa apara frunze pana vine zapada si apoi folia o ridic.

Aici este ceapa micuta, de frunze si trebuie sa o tund,la prima salata.

Salata rasadita arata bine,va fi capatani la primavara,desigur.

Marul asteapta sa-l culegem tot.Ieri s-a demarat actiunea,asa ca o lada este deja in camara.

Ce frumos este marul incarcat cu rod!!!Daca nu le-ar ciuguli pasarile...le-as lasa acolo,ca nu au nimic de la frig.

Dar le doboara pasarile pe jos.

Iata capsunii mei minunati,scheletati pentru protejare de bruma.Noptile au fost acoperiti cu folie si nu s-au inmuiat de la bruma.

Aici,pe locul rosiilor,intr-un strat lung,caci am mutat cararea pe margine,pe sub piersici,am plantat arpagicul.Am mai procedat asa o data,punandu-l toamna si am avut o ceapa mare si sanatoasa,insa ,cum aici nu se gaseste toamna arpagic,fiindca nu pune nimeni toamna,abia acum,gasind la Timisoara in piata Iosefini arpagic,am luat si l-am implantat.Si ce afacere-am facut!!!Caci era la jumatate pretul.:))))

Trebuie sa culeg spanacul ce-a rasarit asa, de capul lui ,printre rosii,dupa ce nu le-am mai sapat.Este de-o mancarica,dar azi voi face brocoli pe care l-am cules alaltaieri,sa nu infloreasca.Am si o punga de ficatei.





Le-am dus capsune alor mei si spuneau ca asa capsune n-au mai mancat,dulci si aromate,desi la baza sunt inca albe,deci pe treisferturi coapte.
Aoleu....!!Ce de treaba am si eu stau la povesti cu voi??!!!Am luat si castraveti sa-i murez,tot azi.


Dar intai de toata....SA BEM UN PAHAR DE MUST!Mna,mna...se lipeste de buze de dulce ce-i.... :)))))))